Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) staat bewegen, voeding, slaap, stress en gedrag centraal. Er zijn verschillende programma’s binnen de GLI. Bij ons kunt u terecht voor de ‘beweegkuur’. 

Het doel van de beweegkuur is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met overgewicht of obesitas (BMI hoger dan 25). Het is bedoelt voor mensen met een gezondheidsrisico op basis van hun gewicht en een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun leefstijl te veranderen. 

De Beweegkuur GLI duurt 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase ook 12 maanden duurt. Een deelnemer wordt begeleid door een leefstijlcoach, beweegprofessional (fysiotherapeut), voedingsprofessional (diëtist) en (buurt)sportcoach.

Bij de fysiotherapeut wordt één intake vergoed vanuit het programma. Tijdens deze intake worden het beweegplan en eventuele lichamelijke klachten of ongemakken besproken waarvoor u in behandeling kunt komen (bijvoorbeeld vanuit uw aanvullende verzekering), waardoor de drempel tot bewegen kleiner wordt. Ook kunt u een keer begeleid de oefenzaal in om kennis te maken met kracht- of conditietraining.

Voor het daadwerkelijke sporten kunt u worden doorverwezen naar lokale sportaanbieders, waar u enkele gratis proeflessen kunt volgen. Hierna wordt u aangemoedigd zelf te gaan bewegen/sporten.

Voor deelname aan het programma heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Hierna kunt u zich aanmelden bij Voedingsadvies Broer (www.voedingsadviesbroer.nl of door te bellen naar 010 3070623). U wordt vanzelf doorverwezen naar Fysiotherapie Carnisselande (fysiotherapeute Marlies Kolbe). Er is sprake van vergoeding vanuit de basisverzekering.

Marlies Kolbe

Fysiotherapeute & leefstijlcoach

Werkdagen: dinsdag en donderdag.